Virtuvės planavimas – pakankamai sunkus ir daug jėgų reikalaujantis procesas. Juk egzistuoja tiek daug smulkių niuansų… Pristatome 7 paprastus ir naudingus patarimus planuojant virtuvę:
Pakabinamas spinteles montuokite minimaliu atstumu – nuo 50cm iki 80cm nuo darbinio paviršiaus. Gartraukį, rekomenduojama, montuoti 65cm aukštyje (elektrinėms plytoms), 75cm (dujinėms) gerai oro cirkuliacijai ir greito dūmų bei garų sutraukimui.
Tuo atveju, jeigu jūsų virtuvės tipas lygiagretus, minimalią erdvę (120cm), įvairių objektų ir baldų pasiekimui ir nevaržomam judėjimui.
Kampinio tipo virtuvėje niekada nestatykite stalčių kampe, nes didelė tikimybė, kad jų neatidarysite ir bus nepatogu! Lygiai tas pats patarimas galioja indų plovimo mašinai bei orkaitei.
Palikite tarpą tarp sienos ir paskutinės spintelės (ir statomos, ir pakabinamos).
Palikite bent 90cm edvę tarp virtuvės baldų ir valgomojo stalo patogiam judėjimui.
Suplanuokite laisvą vietą tarp kriauklės ir plytos (min. 50cm). Bei neplanuokite rozečių šalia kriauklės.
Tikriausiai jūs supratote?